Pet najboljih destinacija u Turskoj

Antalija

Antalija se nalazi na mediteranskoj obali u podnožju planine Taurus. Još se naziva Turska rivijera. Antalija se može podeliti na stari i novi deo. Novi deo je prepun tržnih centara, kafića, restorana, barova, raznih prodavnica, dok je stari deo karakterističan po uskim ulicama, džamijama, hamamima i tradicionalnim turskim kućama.

antalija letovanje

Plaže u Antaliji su predivne. Većina plaža su dobitnice Plave zastave, što govori o kvalitetu i mogućnostima koje nude. Opremljene su suncobranima i ležaljkama koje možete iznajmiti. More je predivno, toplo, tirkizne boje koje prosto mami posetioce da se okupaju.

Alanja

Alanja se nalazi oko 130 kilometara od Antalije. Ovo predivno turističko mesto nudi velike mogućnosti. Ono što odlikuje Alanju su predivne plaže, fantastičan noćni provod, bogata istorija i kultura pa i brojne mogućnosti za izlete, puno tržnih centara, prodavnica i radnji.

alanja turska

Alanja ima dve jako lepe plaže za koje se smatra da su jedne od najlepših u čitavoj Turskoj. Jedna plaža ima sitan pesak i tirkizno zeleno more dok druga ima malo krupniji pesak sa stenama u vodi. Obe plaže pružaju mir, spokoj i pravi odmor.

Alanja je prepuna prodavnica i radnji sa bogatim izborom robe, pa će ljubitelji šopinga uživati. Možete kupiti tradicionalne turske proizvode, predmete od kože, tepihe od vune i svile, odličan tekstil, nakit od srebra i zlata i nezaobilazne suvenire koji će vas podsećati na letovanje. U Alanji možete naučiti i veštinu cenkanja.

Lara

Lara je udaljena od Antalije oko 20 kilometara. Poznata je po luksuznim hotelima, pa nosi naziv i turski Las Vegas. Ima divnu peščanu plažu, sa toplim i čistim morem. Na obali se nalazi veliki broj restorana, kafića i barova u kojima se možete opustiti. Čitavom dužinom obale se nalaze najluksuzniji hoteli. Hoteli imaju 5* i 7* i mogućnosti o kojima ste samo maštali. Neki hoteli imaju saune, hamame, SPA centre, teretane, zatvorene i otvorene bazene, igrališta za decu pa sve do svojih privatnih plaža. Ovi božanstveni hoteli su čest izbor porodica sa decom jel imaju sadržaj koji je posebno zanimljiv njima.

lara turska

Belek

Nalazi se oko 30 kilometara od Antalije. Ono što odlikuje Belek jeste predivna priroda. Nije čudno što su zelene kornjače izabrale plažu u Beleku za pravljenje gnezda. Iz tog razloga su plaže Beleka pod policijskom zaštitom. Plaže su divne, duge i peščane sa kojih možete videti fantastičnu borovu šumu i planinski venac Taurus. Belek je poznat i po golf terenima. Ljubitelji sporta iz svih krajeva sveta dolaze u Belek kako bi uživali na terenima koji su specijalno dizajnirani od strane golf arhitekte.   

Belek Turska

Kemer

Ono što je karakteristično je borova šuma, čist vazduh, divno more i plaže sa zlatnim peskom. U Kemeru postoje dve plaže. Plava zastava koju nose govori o njihovom kvalitetu. Ukoliko volite vodene sportove u Kemeru možete da uživate. Ronjenje, skijanje na vodi, razni obilasci brodom su samo neke od aktivnosti. Kemer ima jako bogat noćni život. Ima puno diskoteka, restorana i barova. Diksoteke rade do kasno u noć i jako su popularne. Privlače mlade ljude koji su željne provoda i zabave.  

Kemer Turska