Juzna Afrika
Juzna Afrika-01ZambijaZambija-ZimbabveZimbabve

Zambija + Zimbabve + J.A.R. – 20 dana

od 2.499

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

Viktorijini vodopadi, moćna reka Zambezi, neobuzdana i sirova divljina i sve to u jednoj prijateljskoj zemlji. Dobrodošli u Zambiju! Svojim prirodnim lepotama, svetom divljine, velikim vodenim i kopnenim prostranstvima Zambija nudi nezaboravnu avanturu i osećaj „prave Afrike“. Dobrodošlicu će Vam poželeti ljudi koji žive u miru i harmoniji u vrelom srcu Afrike. Brojne aktivnosti na rekama i jezerima će vam podići adrenalin. Sedamnaest neverovatnih vodopada među kojima je i čudo prirode – Viktorijini vodopadi, ostaviće vas bez daha. Gde god da se uputite, pratiće Vas magični zalasci vrelog afričkog sunca.

Čuda prirode, prijateljski nastrojeni domaćini i fascinantno kulturno nasleđe čine Zimbabve jednom od najupečatljivijih zemalja Afrike. Viktorijini vodopadi koji stoje na granici sa Zambijom su zvanično najveći voopadi na svetu, a zvuk vode koja se survava u ponor je nezaboravno iskustvo. Zimbabve nudi i neverovatan svet divljine. Od šumom prekrivenih planina do savana okupanih suncem u nacionalnom parku Hvange, ova zemlja buja od živog sveta, uključujući tu i „veliku petorku“ (slon, nosorog, leopard, bivo i lav). Oko 11% površine Zimbabvea čine nacinalni parkovi, ali tu su i veliki gradovi. Najveći su Harare i Bulavajo koji će vas dočekati bogatom kulturnom ponudom, modernim barovima i odličnim restoranima.

Smeštena na krajnjem jugu afričkog kontinenta, ova ogromna zemlja je po mnogo čemu jedinstvena. Njenu 3000 kilometara dugu obalu zapljuskuju dva okeana – Atlantski i Indijski. Ima tri glavna grada – Pretoriju, Kejptaun i Blumfontejn, a prirodna bogatstva i prostranstva su nesaglediva. Južnoafrička Republika će Vas oduševiti svojim prirodnim lepotama. Gde god da krenete sačekaće Vas neverovatna raznolikost. Kulture Afrike, Evrope i Azije ovde se prožimaju kao nigde na svetu, a rezultat toga je bogatstvo jezika, kuhinje i tradicije. Kejptaun je drugi po veličini grad u Južnoafričkoj Republici i mnogi ga smatraju jednim od najlepših na svetu. Planine koje ga okružuju gledaju na luku, bele peščane plaže i ostrvo Roben. Njegova strateška pozicija na samom jugu Afrike čini ga, od 15. veka, mestom koje su posećivali mnogi stranci.

ZAMBIJA+ZIMBABVE+J.A.R.

20 dana – avio

18.03 – 07.04.2018

Plan i program putovanja:

1.dan: Beograd
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Lusake sa usputnim presedanjima…

2.dan: Lusaka
Dolazak u Lusaku. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Lusaka je prestonica Zambije, koju odlikuju živahni afrički marketi i prašnjave ulice i upravo u Lusaki može se doživeti pravi afrički način života i jedinstvena afrička energija. Dugi niz godina bio je mali poljoprivredni i trgovački centar, ali danas Lusaka je grad koji se razvija i gde možemo videti moderne zgrade kako mnoga predgrađa. Noćenje.

3.dan : Lusaka
Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Lusake. Prolazimo kroz Lusaku oktrivamo kako izgleda svakodnevni urbani zambijski način života. Našu turu počinjemo kod nekadašnje rezidencije prvog predsednika republikanca koja danas predstavlja nacionalni spomenik. Nastavljamo dalje ka nacionalnom muzeju gde ćemo imati prilike da se upoznamo sa istorijom i kulturom ove nacije. Odlazimo do Kabwata tradicionalnog sela gde ćemo upoznati tradicionalnu zambijsku umetnost i zanat. Ovde dolaze zanatlije iz cele Zambije kako bi predstavili svoje veštine. Kupujemo suvenire i družimo se sa zanatlijama koji prave skulpture, bubnjeve, maske i mnogo toga. Naša sledeća stanica je rezervat slonova, gde se čuvaju spašeni slonovi pre nego li budu pušteni u divljinu u Kafue nacionalni park. Nakon ručka odlazimo do parka gde ćemo videti nosoroge. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan : Lusaka – Livingston
Napuštamo smeštaj i pakujemo stvari. Transfer do autobuske stanice. Vožnja do Livingstona. Dolazak u Livingston. Slobodno vreme. Grad je dobio ime po škotskom istraživaču doktoru Dejvidu Livingstonu, i njegova kultura i istorija su intrigantne i tome svedoče umetničke i zanatske radnje, muzeji, kolonijalna arhitektura, tradicionalni seoski način života, lokalna hrana i afrički način života. Noćenje.

5.dan : Livingston
Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Viktorijinih vodopada. Viktorijini vodopadi su Svetsko čudo, koje nudi pogled koji oduzima dah. Previše veličanstveni i gotovo ih je teško opisati. Krećemo u avanturu i otkrivamo spektakularne Viktorijine vodopade. Videćemo izvanredan Viktorijin most i Đavolji bazen, naučićemo kako se formira vodopad i kako bi se to moglo promeniti u budućnosti kao i o vegetaciji koja se nalazi oko vodopada. Pravimo nezaboravne fotografije i uživamo u neverovatnoj prirodi koja nas okružuje. Povratak u Livingston. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan : Livingston
Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Hwange nacionalnog parka. Hwange nacionalni park je najveći park u Zimbabveu i prostire se na 14.650 kvadratnih metara. U parku se nalazi mnoštvo divljih životinja, preko 100 vrsta sisara i oko 400 vrsta ptica. Slonovi koji se nalaze u Hwange-u su svetski poznati i ovde je upravo zabeležena jedna od najvećih populacija slonova. Krećemo u ranim jutarnjim časovima, dolazimo do oboda nacionalnog parka i nastavljamo našu avanturu u 4×4 džipovima. Obilazimo park i pravimo neverovatne fotografije divljih životinja u njihovom prirodnom staništu. Nezaboravno iskustvo. Pravimo pauzu za ručak u nacionalnom parku okruženi fascinantnom prirodom. Nakon ručka obilazimo park. U dogovoreno vreme transfer do Livingstona. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan : Livingston – Bulavajo
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do Viktorija Folsa i ukrcavanje u autobus. Polazak za Bulavajo. Dolazak i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Bulavajo je drugi po veličini grad u Zimbabveu. Široke avenije prošarane drvećem, parkovi i šarmantna kolonijalna arhitektura čine Bulavajo atraktivnim gradom. Noćenje.

8.dan : Bulavajo
Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada. Posetićemo Prirodnjački muzej, koji je ujedno i najveći muzej u Zimbabveu, gde se opsežno prikazuje istorija i geologija ptica, životinja i insekata. Muzej obuhvata biblioteku kao i izložbene galerije. Videćemo glavnu železničku stanicu i posetiti Muzej železnice u kome su izloženi eksponati koji će nas vratiti u prošlost i prikazati nam kako je nekada izgledala železnica u Zimbabveu. Istražujemo Stari grad koji predstavlja rekonstrukciju istorije, politike i kulture Ndebela naroda. Slobodno vreme. Noćenje

9.dan : Bulavajo
Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Kami ruševina i Matopos sela. Kami ruševine su spektakularno naselje napravljeno od kamena koje datira još iz 13. veka. U pratnji lokalnog vodiča istražujemo kompleks i učimo o poznatom Šona narodu koji su i izgradili ovo mesto. Nastavljamo dalje sa istraživanjem, ukoliko imamo sreće videćemo velikog vodenog guštera koga mnogi zamene sa krokodilom. Pravimo pauzu za ručak, imaćemo priliku da probamo tradicionalna jela Ndebele naroda. Nastavljamo dalje ka Matopos Silunguzi selu gde će nas dočekati gospodin Dube, starešina sela i tradicionalni iscelitelj, koji će nam ispričati priču o ovom području, flori i fauni. Zajedno sa gospodin Dube-om istražujemo pećine i slike u pećini koje je on sam otkrio kada je imao 15 godina, sada ima preko 75 godina. Obilazimo selo i odlazimo do brda, obilazak završavamo gledajući zalazak sunca sa ovog spektakularnog mesta. Povratak u Bulavajo. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan : Bulavajo – Harare
Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Transfer do autobuske stanice i ukrcavanje u autobus za Harare. Dolazak u Harare. Slobodno vreme. Harare, grad visokih solitera i širokih avenija. Grad prašnjavih ulica koje su prekrivene džakarandom, drvećem sa ljubičastim cvetovima, koje daju ovom gradu letnji, afrički osećaj. Harare je savršena mešavina kontradiktornosti i mesto gde ćete se upoznati sa Zimbabveom. Noćenje.

11.dan : Harare
Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Hararea. Obilazimo glavnu železničku stanicu, glavni trg, Anglikansku crkvu, Nacionalnu galeriju, Harare vrtove, Dominikansku katoličku školu, katedrale. Upoznajemo se sa istorijom ovog grada i upijamo lokalni način života. Slobodno vreme. Noćenje.

12.dan : Harare
Slobodno vreme ili fakultatini odlazak do nacionalnog parka i jezera Čivero. Nacionalni park se prostire na oko 6.100 hektara u kome se nalazi jezero Čivero kao i rezervat u kome žive žirafe, zebre i beli nosorozi. Odmaramo se na obali slikovitog jezera i uživamo u prirodi koja nas okružuje. Povratak u Harare. Slobodno vreme. Noćenje.

13.dan : Harare
Slobodno vreme ili fakultativni odlazk do Ngomakurira brda. Ovo brdo je prekriveno granitnim stenama, koje leži u vodama reke Mazoe. Krećemo na kratak treking i prelazimo preko granitnih stena, dok nas okružuje slikovita stenovita divljina. Na samom vrhu se nalazi malo jezero i lepa mala šuma. Povratak u Harare u dogovoreno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.

14. dan : Harare – Kejptaun
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Kejptaun sa usputnim presedanjem. Dolazak u Kejptaun. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan : Kejptaun
Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada. Lutaćemo ulicama gde se nalaze intenzivno, šarene kuće koje krase deo grada Bo Kap, obilazićemo znamenitosti iz kolonijalnog doba i popećemo se na vrh Stone planine odakle se pruža prelepa panorama od koje zastaje dah. Odlazimo do najpoznatijeg parka u Kejptaunu, koji potiiče još iz kolonijalnog doba. Nastavljamo dalje ka zamku Dobre nade. Šetaćemo pored glavnog gradskog trga gde ćemo videti istorijski muzej, stablo robova – mesto gde su se nekada prodavali robovi i zgradu parlamenta. Slobodno vreme. Noćenje.

16. dan : Kejptaun
Slobodno vreme fakultativni obilazak Kejp poluostrva. Odlazimo do Hout Beja, primorskog, živahnog gradića koji se nalazi u blizini Kejptauna. Lutamo zanatskim radnjama i kupujemo suvenire ili se opuštamo na peščanoj plaži. Fakultativni odlazak do Duiker ostrva koje je poznato po smeđim krznenim fokama. Nastavljamo dalje ka Kejp Pointu, rezervatu prirode u okviru nacionalnog parka Stone planine. Lutamo i divimo se očaravajućoj flori i fauni. Na rtu Dobre nade šetamo se pored fascinantnih stena i divimo moćnim talasima Atlantskog okeana koji zapljuskuju jugozapad Afrike. Odlazimo do najpoznatije plaže u Kejptaunu, Boulder plaže. Na Boulder plaži se nalazi kolonija afričkih pinvgina, imaćemo prilike da se susretnemo sa ovim fascinatnim životinjama. U dogovoreno vreme povratak u Kejptaun. Slobodno vreme. Noćenje

17. dan : Kejptaun
Slobodno vreme ili fakultativni izlet ronjenje sa ajkulama. Samo za najhrabrije Da li možete da se suočite licem u lice sa ajkulama? Odlazimo do obale Gansabai gde će nam morski biolog držati predavanja o velikim belim ajkulama. Gledaćemo kako ajkule plivaju oko čamca, i nakon toga ući u veliki kavez i zaplivati sa njima. Jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Povratak u Kejptaun. Slobodno vreme. Noćenje.

18. dan : Kejptaun
Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Roben ostrva. Vraćamo se u tešku prošlost Južne Afrike i obilazimo Kejptaun i Roben ostrvo gde je Nelson Mandela proveo 18 godina zatvora. Posetićemo disktrikt 6 muzeja gde ćemo naučiti problematičnu istoriju aparthejda u Južnoj Africi i videćemo kako taj sistem još uvek utiče na savremeni život u mnogim gradovima. Nakon toga odlazimo do Roben ostrva gde ćemo obići nekadašnji zatvor za političke zatvorenike. Videćemo Mandelinu zatvorsku ćeliju koja je otprilike 0,6 kvadratnih metara. U dogovoreno vreme povratak u Kejptaun. Slobodno vreme. Noćenje.

19. dan : Kejptaun – Beograd
Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

20. dan : Beograd
Dolazak u Beograd. Nasmejani planiramo novu avanturu.

CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA

(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi)

2799€ 2699€

(za prijave do 01.09 i uplate avansa od min. 500€ cena je 2599€)

(za uplate u celosti do 01.09. cena je 2499€)

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE

Promocija traje od 03.08. do 01.09.2017.


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata:

– Avio prevoz (Beograd-Lusaka-Kejptaun -Beograd) sa avio taksama.
– Transfere po programu
– Avio prevoz Harare – Kejptaun sa avio taksama i prtljagom 15 kg
– 4 noćenja u hotelu u Lusaki sa doručkom u 1/2 sobama
– 3 noćenja u apartmanima u Livingstonu u 1/2 sobama
– 3 noćenja u hotelu u Bulavaju u 1/2 sobama
– 4 noćenja u hotelu u Harareu u 1/2 sobama
– 5 noćenja u hotelu u Kejptaunu sa doručkom u 1/2 sobama
– Usluge vodiča
– Organizacija

Aranžman ne obuhvata:

– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske.
– Hrana
– Vize

NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.
Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Preporučujemo da se prijavite što pre za putovanje, kako bi osigurali svoje mesto po najpovoljnijoj ceni i zbog specifičnih uslova organizacije putovanja na destinaciji. Broj mesta je ograničen. Molimo Vas da nam prilikom prijave dostavite i sken pasoša, zbog izdavanja avio karte i izrade ugovora.

NAČIN PLAĆANJA DALEKIH PUTOVANJA:

-Pri prijavi se plaća avans od 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Preostali deo aranžmana u iznosu od 250€ plaća se inopartneru na samoj destinaciji.
-Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
-Plaćanje može biti u gotovini, platnim karticama, čekovima građana ili preko računa.

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

Uplatu možete izvršiti:
1. GOTOVINOM
2. ČEKOVIMA: 250 eur prilikom rezervacije(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate), a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja.
3. PLATNIM KARTICAMA: (Visa, Dina, Master, Maestro) – u poslovnici agencije.
5. UPLATOM NA BANKOVNI RAČUN AGENCIJE.

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.