toskana-jesen-cinque-terre-firenca-pisa-
toskana-jesen-cinque-terre-firenca-pisa_7toskana-jesen-cinque-terre-firenca_1ToskanaToskanatoskana-jesen-cinque-terre-firenca-pisa-3toskana-jesen-cinque-terre-firenca-pisa-5

Toskana & Cinque terre

od 139

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije. Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Barjake preporoda poneli su neki od najvećih umetnika, naučnika i književnika u istoriji svetske civilizacije: Leonardo, Rafaelo, Mikelanđelo, Bruneleski…

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
POLASCI: 24.- 29. OKTOBAR / 07. – 12. NOVEMBAR,

BOLONJA – PIZA – FIRENCA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – CINQUE TERRE

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije…Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe… Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći… Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,…Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio… Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more… Nezaboravno!

Program putovanja:

1. DAN (Utorak, 24. Oktobar / 7. Novembar) Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN BOLONJA – MONTEKATINI TERME Dolazak u BOLONJU oko podneva. Zadržavanje oko 3 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi „blizanci“, trg Mađore, bazilika Svetog Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.
3. DAN PIZA – FIRENCA Doručak. Slobodno vreme u Montekatiniju, ili celodnevni fakultativni izlet (9-21h). Odlazak do PIZE (ukupan boravak 3 sata). Obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj, „Campo Santo“. Slobodno vreme. Odlazak u FIRENCU. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…). Povratak u hotel do 21h. Noćenje.
4. DAN SAN ĐIMINJANO – SIJENA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-20h) ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva” i turisti u njemu vole da kupe čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuven sladoled. Boravak u gradu oko 3 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo – jedna od najlepših Katedrala Italije; znameniti trg Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija; kontrade puža, pantere, akvile… Slobodno vreme. Polazak iz Sijene u 18.30h. Povratak u Montekatini u hotel oko 20h. Noćenje.
5. DAN CINQUE TERRE Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme u Montekatiniju ili celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak autobusom do luke LA SPECIJA, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. Oko 21h polazak iz La Specije ka Srbiji. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…
6. DAN (Nedelja, 29. Oktobar / 12. Novembar) Dolazak u Novi Sad/Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA + PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

 

159 139 €

 

umesto 105 €  samo 80 €
Navedena cena uključuje:

  • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje; kao što je i uobičajeno u Italiji doručak je slab – slatko/slani, i jednoličan) u hotelu sa 3*** u Montekatiniju
  • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
  • obilazak Bolonje prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
  • usluge vodiča
  • organizacione troškove
Ova cena uključuje i sve predviđene izlete:

  • Izlet za Pizu i Firencu prema programu
  • Izlet za San Điminjano i Sijenu prema programu
  • Izlet za Cinque Terre sa uključenim kartama za voz prema programu

Navedena cena ne uključuje:

Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din. protivvrednosti.)
Ostale nepomenute usluge
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 5 €
Gradsku taksu u Montekatiniju – doplata oko 3€ (taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva)
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
San Điminjano i Sijena – 35 €
Piza i Firenca – 30 €
Cinque Terre sa voznim kartama – 40 €
DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA
DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE
DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*
DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA
Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „AUGUSTUS“ 3***, Montekatini Terme (http://www.augustus-hotels.it/) ili sličan Hotel se nalazi u centralnoj zoni Montekatinija , u blizini glavnog trga Popolo i glavnih trgovačkih zona, Korzo Mateoti i ulica Verdi. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka, WiFi (slab i gotov da ne radi). Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC (bez kabine, odvod, umesto frotirskih peškira koriste se pamučni ubrusi), TV Sat, centralni aklimatizacioni sistem.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

-PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE -Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
-Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
-Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO,i DINA
-U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Izlet za Pizu i Firencu prema programu
Izlet za San Điminjano i Sijenu prema programu
Izlet za Cinque Terre sa uključenim kartama za voz prema programu

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.