Tanzanija-Zanzibar
Tanzanija-Zanzibar-01Tanzanija-Zanzibar-02Tanzanija-Zanzibar-03Tanzanija-Zanzibar-04

Tanzanija + Zanzibar – 15 dana

od 1.299

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

Grad Aruša je smešten na severnim visoravnima Tanzanije u podnožju planine Meru čiji se krater dramatično nadvija nad gradom. Gusti oblaci sakrivaju njen vrh, a padinama se širi gusta zelena šuma. Aruša je safari prestonica Tanzanije, jer zauzima idealnu lokaciju u blizini velikih nacionalnih parkova, a zahvaljujući bujnoj vegetaciji i umerenoj klimi tokom cele godine nudi savršeno opuštanje pre početka uzbudljivog putovanja.

Jezero Manjara je predivan park prirode na putu od Aruše ka Ngorongoro krateru. Jezero zauzima veći deo parka, ostavljajući tanak pojas kopna uz samu obalu. U vreme suše nivo vode u jezeru značajno opadne, ali u periodu kiša jezero preplave milioni flaminga. Glavna atrakcija parka su čuveni lavovi koji se penju na drveće. Zašto ovi lavovi to rade još uvek nije razjašnjeno, ali kada budete videli čopor lavova kako uživa na drvetu, nećete poverovati svojim očima. Ovim nesvakidašnjim lavovima društvo prave i slonovi, nilski konji, zebre, žirafe, bivoli, gnuovi, leopardi i hijene.

Ngorongoro – Neverovatan, nestvaran, neponovljiv…Nijedan od ovih epiteta nije preteran kada se govori o zapanjujućim plavo-zelenim pejzažima Ngorongoro kratera. Ali pravu magiju ćete doživeti kada se spustite unutar kaldere i nađete se u ovam takozvanom „Rajskom vrtu Afrike”. Ngorongoro je najveća celovita kaldera na svetu, nastala nakon erupcije vulkana. U njoj je svoje utočište našlo preko 30.000 životinja, uključujući slonove, lavove, geparde, gnuove, bivole i crne nosoroge. Na 264 km² doživećete najneverovatnije pustolovine afričke divljine. Zbog svoje jedinstvenosti Ngorongoro krater je proglašen za jedno od 7 prirodnih čuda Afrike, a nalazi se i na listi UNESCO-ve svetske baštine.

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj indijskog okeana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih Svahili jela i gostoljubivih ljudi. Menjaju poglede na svet nezamislive različitosti afričkog tla: šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva a izlaz na kilometarsko dugačke plaže od najfinijeg belog peska, pogled u horizont i more raskošne boje uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima- muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, često na udaru osvajača, svako doprinevši oblikovanju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

Tanzanija na dlanu: Aruša – Ngorongoro – Lake Manyara – Zanzibar

15 dana / avio

12.11 – 26.11.2017.

15.02 – 01.03.2018.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla. Let do Kilimadžara sa usputnim presedanjem. Dolazak na Kilimandžaro aerodrom u ranim jutarnjim satima. Nakon prolaska graničnih i carinskih formalnosti transfer do smeštaja u mestu Aruša. Noćenje.

2. dan: Aruša
Slobodan dan za upoznavanje Aruše i utapanje u afrički ritam života. Noćenje.

3 dan: Tanzanija – Manyara
Doručak. Slobodan dan u Aruši ili vam možemo ponuditi 2-dnevni fakultativni izlet u Nacionalne parkove Ngorongoro i lake Manyara. Nakon doručka polazimo u avanturu u Nacionalni park lake Manyara ušuškan između jezera Manyara i oboda Velikog klanca. Najpopularnija atrakcija ovog parka su čuveni ”lavovi penjači”, koji se često mogu videti među granama drveća akacije na 6, 7 metara iznad zemlje! Park je takođe poznat i kao mesto sa najvećom koncentracijom slonova po kvadratnom kilometru tako da su šanse da ćemo videti ove nežne džinove jako velike, a društvo će nam praviti i bizoni, žirafe, lepardi, nilski konji, impale i preko 400 različitih vrsta ptica! Nakon obilaska smeštamo se u kampu na samom obodu nacionalnog parka, uživamo u pogledu na afričko nebo ispunjeno zvezdama i prepričavamo svoje doživljaje. Noćenje.

4. dan: Tanzanija – Ngorongoro
Našu avanturu nastavljamo u Nacionalnom parku Ngoronogoro. Jedno od prirodnih svetskih čuda, čuveni Ngorongoro krater zaštićen je od strane UNESCO-a kao mesto od izuzetne važnosti. Pre oko 3 miliona godina, ovaj krater bio je aktivni vulkan čija se kupola urušila i napravila trenutno najveći krater na Svetu sa prečnikom od preko 20km. Ukoliko budemo imali sreće, postojo velika šansa da ćemo videti tzv. veliku petorku: slona, bizona, lava, leparda i nosoroga. Nezaboravno iskustvo koje se ne zaboravlja! Povratak u Arušu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Aruša – Zanzibar
Ustajanje i izlazak iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska autobusa iz Aruše do Dar Es Salama. Dolazak u Dar Es Salam, smeštaj u hotel i noćenje. (Postoji mogućnost avioprevoza od Aruše do Zanzibara uz doplatu od 75€ čime bi istog dana stigli na Zanzibar – umesto noćenja u Dar Es Salamu imali bi noćenje na Zanzibaru)

6. dan: Stone Town
Ustajanje i transfer do luke. Vožnja brodom do Zanibara. Transfer do smeštaja. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadne kulture. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrđavu, tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih desavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima sledi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

7. Prison island (Changuu ostrvo)
Predlažemo Vam fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija među njima ima 192 godine! Prava je šteta ukoliko bismo propustili da se okupamo na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmorimo u hladu stena i prelepog rastinja, ronimo i istražimo morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Noćenje.

8. dan: Farma začina
Slobodan dan ili sledi poludnevni fakultativni izlet do farme začina gde ćemo imati priliku da vidimo kako uzgajaju tropsko voće, oraščaste plodove i začinsko bilje po kojem su čuveni: muskantni oraščić, crni biber, korijander, cimet, djumbir, kurkuma, vanila i drugi, da saznamo ko je kraljica a ko kralj začina, vidimo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu neverovatnom brzinom, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa, ručamo nacionalni specijalitet, Pilau, začinjen raznim biljem. U povratku obilazimo čuvenu Mangapwani plažu. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan: Kizimkazi/ plivanje sa delfinima, Jozani šuma
Dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do ribarskog mesta Kizimkazi, na jugu ostrva, gde se nalazi nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo videti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, prepune crvenog mahagonija i mangroa, koja se prostire na preko 2500 hektara i dom je retke vrste, endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu videti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica.U povratku posećujemo fantastičnu Paje plažu, raj za kite surfere. Povratak u ST. U večernjim satima sledi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mesta. Predlažemo Kuću čaja, restoran u arapskom stilu, sa odličnom hranom i prelepom panoramom. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan: Safari blue
Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijski okean. Koristimo priliku da obiđemo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži, imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu mangroovim drvećem i plivati u prelepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kawale, gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći indijskim okeanom. Transfer do ST. Noćenje.

11- 15. dan: Kendva
Transfer do severa ostrva u prepodnevnim satima, do mesta Kendwa gde se nalazi jedna od najlepših plaža ostrva. Smeštamo se u guesthouse. Dani predviđeni za kupanje i uživanje u čarima Indijskog okeana. Zaslužili smo! Šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nas hrane i odmaraju. Posmatranje zalaska sunca u večernjim satima je nestvarno, a dok smo tu iskoristićemo mogućnost da jedno veče sa broda dok jedri uz opustajuće zvuke mora, talasa, bubnjeva i pesmu naše posade doživimo to neponovljivo iskustvo, jer zlatna-vatrena boja sunca čini da oblaci dobiju nijanse ljubičaste, roze, plave i narandžaste boje. Šta više možemo poželeti! – 3 noćenja.

15. dan: Zanzibar – Beograd
Obogaćeni novim iskustvom i napunjenih baterija krećemo prema aerodromu u dogovoreno vreme. Polazak aviona za Beograd sa usputnim sletanjem. Hakuna matata!

CENA PAKET ARANŽMANA

(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1499€ 1449€

(za uplate avansa do 15.10. od min. 500€ cena je 1399€)

(za uplate u celosti do 15.10. cena je 1350€)

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE

Promo cene važe za uplate od 03.08. do 01.09.2017.


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata:

-Avio prevoz (Beograd-Kilimandžaro-Zanzibar-Beograd) sa svim taksama
-Svi transferi prema programu
-Smeštaj u guesthouseu u Aruši u 1/2 i 1/3 sobama s uključenim doručkom
-Smeštaj u hotelu 4* po planu i programu puta u 1/2 i 1/3 sobama s uključenim doručkom na Zanzibaru (buffet – švedski sto)
-Smeštaj u guesthouseu u Kendvi u 1/2 i 1/3 sobama s uključenim doručkom
-Organizacija
-Stručni vodič za sve vreme boravka

Aranžman ne obuhvata:

-Trošak vize – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD-podložno promeni)
-Doplatu za avio prevoz Aruša – Zanzibar (75€)
-Individualni troškovi
-Napojnice
-Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
-Hrana

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Agencija garantuje cenu ukoliko putnik isplati ceo iznos za avio karte. Nakon kupovine, karte je nemoguce refundirati.

Preporučujemo da se prijavite što pre za putovanje, kako bi osigurali svoje mesto po najpovoljnijoj ceni i zbog specifičnih uslova organizacije putovanja na destinaciji. Broj mesta je ograničen. Molimo Vas da nam prilikom prijave dostavite i sken pasoša, zbog izdavanja avio karte i izrade ugovora.

NAČIN PLAĆANJA DALEKIH PUTOVANJA:

-Pri prijavi se plaća avans od 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Preostali deo aranžmana u iznosu od 250€ plaća se inopartneru na samoj destinaciji.
-Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
-Plaćanje može biti u gotovini, platnim karticama, čekovima građana ili preko računa.

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

Uplatu možete izvršiti:
1. GOTOVINOM
2. ČEKOVIMA: 250 eur prilikom rezervacije(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate), a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja.
3. PLATNIM KARTICAMA: (Visa, Dina, Master, Maestro) – u poslovnici agencije.
5. UPLATOM NA BANKOVNI RAČUN AGENCIJE.

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.