Provansa
Provansa-01Provansa-02Provansa-03Provansa-04

Provansa

od 189

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. U Provansi su pravi predeli iz mašte koji svojim mirisima bude sva čula. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa.

6 DANA AUTOBUSOM/3 NOĆENJA

7 – 12. NOVEMBAR 2017.

EKS AN PROVANS – AVINJON – ARL – LE BO – SEN REMI – MARSELJ

Program putovanja:

1. DAN (Utorak, 7. Novembar)
Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (posle 15h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN AVINJON
Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Nastavak putovanja do AVINJONA. Smeštaj u hotel u regiji grada u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. DAN AVINJON – EKS-AN-PROVANS
Doručak. Polazak ka centru grada u 9h. Po dolasku u istorijsko jezgro Avinjona, polazak u organizovano razgledanje: srednjovekovne zidine, Papska palata – velelepna gotska palata u kojoj se svojevremeno nalazilo sedište Svete stolice, Katedrala na Rošeru, most Sv. Benezea, ulica Farbara sa živopisnim ambijentom… Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet (od 13-20h) do istorijske prestonice Provanse, prelepog EKS-AN-PROVANSA. Po dolasku u grad, kraće razgledanje istorijskog jezgra: Kur Mirabo – prelepa avenija sa platanima i trgovačkim delom; Čuvena kafana „Dva drugara“, palata Berze, Gradska kuća, Sat toranj, katedrala Sv. Spasitelja… Boravak u Eksu oko 3 sata… Polazak iz Eksa u 18h. Povratak u Avinjon i hotel do 20h. Noćenje.

4. DAN AVINJON – SEN REMI – LE BO – ARL
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (od 9h do oko 21h). Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima… Poseta srednjovekovnom gradiću SEN REMI u kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vreme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad, …Slobodno vreme (2,5 sata) za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovekovni grad LE BO (jedno od najživopisnijih i najlepših sela Francuske) smešten na okomitoj steni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vreme (2 sata). Odlazak u ARL, grad Vinsenta van Goga. Obilazak grada: Rimska Arena, Grčki teatar, Katedrala Sv. Trofima, “Le Nuit Caffe” – čuveni kafe koji je naslikao Van Gog, Konstantinove Terme,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

5. DAN AVINJON – MARSELJ
Doručak. Polazak ka Marselju u 9h. Dolazak u MARSELJ oko 11h. Odlazak do istorijskog centra grada uz razgledanje: Stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća i Katedrala… Šetnja srednjovekovnim kvartom Panije i nastavak razgledanja uz šetnju do stare Berze i mesta atentata na kralja Aleksandra… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, organizovaće se krstarenje (fakultativno) Marseljskim zalivom sa kružnim panoramskim obilaskom ostrva sa čuvenim šatoom d’If u kojem je bio zatočen grof Montekristo Aleksandra Dime. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske…

6. DAN (Nedelja, 12. Novembar)
Dolazak u Novi Sad / Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA + PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

189 € umesto 65 € samo 50 €
Navedena cena uključuje:

  • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 2** u regiji Avinjona
  • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
  • obilazak Marselja prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
  • usluge vodiča
  • organizacione troškove
Ova cena uključuje i sve predviđene izlete:

  • Izlet za Eks-an-Provans prema programu,
  • Izlet za Sen Remi, Le Bo i Arl prema programu

Navedena cena ne uključuje:

-Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
-Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6€ u din.protivvrednosti)
-Ostale nepomenute usluge
-Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €
-Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
-Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 5 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
-Eks-an-Provans – 25 €
-Sen Remi-Le Bo-Arl – 40 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
-Eks-an-Provans – 25 €
-Sen Remi-Le Bo-Arl – 40 €.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL IBIS BUDGET AVIGNON NORD-LE PONTET” 2**, Le Pontet-Avinjon - ili sličan
(http://www.accorhotels.com/gb/hotel-5319-ibis-budget-avignon-nord-le-pontet/index.shtml)
Hotel Ibis Avignon Nord se nalazi u severnom predgrađu Avinjona, Le Pontetu, oko 7 km od centra grada. Povezan je autobuskom linijom sa centrom grada, ali linija je neredovna i nepouzdana, a subotom i nedeljom ne saobraća! Hotel poseduje skroman sadržaj u vidu malog lobija sa recepcijom i salona za posluženje doručka. Sobe su skromno opremljene i poseduju kupatilo sa tuš-WC (većinom se radi o direktnim odvodima bez tuš kabina), TV Sat, telefon, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne sa mogućnošću ubačaja trećeg ležaja koji je pomoćan i veoma neudoban (žičana struktura na niskim nogicama, uzak, kratak, tanak dušek) – pomoćni ležaj bitnije ugrožava komfor! Doručak je skroman i jednoličan kako je to i običaj u Francuskoj.

DOPLATE:

-DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA
-DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE
-DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*
-DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA
-Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
-Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
-Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
-Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, DINA
-U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
-Eks-an-Provans – 25 €
-Sen Remi-Le Bo-Arl – 40 €.

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.