Mauricijus
Mauricijus-01Mauricijus-02Mauricijus-03Mauricijus-04

Mauricijus – 10 dana

od 1.399

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

Na samom jugu Indijskog okeana, opasan koralnim grebenom i prekriven gustom vegetacijom nalazi se Mauricius. Ovo rajsko ostrvo, nakadašnja kolonija 5 različitih sila, predstavlja svet za sebe. Rajske plaže sa belim peskom, tirkizna voda Indijskog okeana i endemske vrste biljaka i životinja samo su neki od razloga koji Mauricius čine jedinstvenim biserom.

MAURICIJUS

10 dana / avio

01.10 – 10.10.2017.

04.03 – 13.03.2018.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Mauricius
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre leta. Let za Mauricius sa presedanjem.

2. dan: Mauricius
Sletanje na Mauricius u popodnevnim satima. Po regulisanju graničnih i carinskih formalnosti transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom, odmor od putovanja i uživanje u specijalitetima domaće kuhinje u nekom od barova ili restorana. Noćenje.

3. dan: Mauricius
Budimo se i uz doručak pijemo prvu jutarnju kafu dok nam se pogled gubi između kristalno čistog Indijskog okeana sa jedne i kupa ugašenih vulkana prekrivenih gustom vegetacijom sa druge strane. Odvajamo ceo dan za kupanje i odmor ili vas možemo povesti u fakultativnu avanturu gde ćemo se upoznati sa istočnim delom ostrva. Odlazimo do mesta Blue Bay gde se ukrcavamo na čamac i krećemo u plovidbu kroz istoimeni zaštičeni nacionalni park. Dok krstarimo između koralnih grebena i mini ostrva, napravićemo pauzu za snorkling i sami se uveriti u bogatstvo podvodnog sveta Mauriciusa. U ovim vodama, početkom 19. veka odigrala se bitka između Britanije i Francuske, a uspeh Francuske armije ovekovečen je zapisom na Trijumfalnoj kapiji u Parizu. Dan završavamo plovidbom do vodopada i mesta gde se Velika jugoistočna reka Mauriciusa uliva u Indijski okean i kupanjem na plaži nestvarnog ostrva Ille aux Cerfs (ostrvo Jelena). Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan: Mauricius
Doručak. Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet na jug ostrva. Dok se provlačimo uskim putevima kroz bujna polja šećerne trske, pred nama se smenjuju najrazičitiji pejzaži – od tropskih prašuma do vodopada koji se dramatično survavaju sa vertikalnih litica. Pravimo pauzu kako bismo uživali u pogledu na 100 metara visok Chamarel vodopad. Put nastavljamo do još jednog prirodnog fenomena – zemlje 7 boja. Ova vulkanska kamena formacija predstavlja brežuljke obojene u različite nijanse crvene boje koji su nastali usled hlađenja vulkanske lave pre oko 5 miliona godina. U povratku do hotela svratićemo u lokalnu fabriku ruma gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa procesom proizvodnje ovog pića i prerade šećerne trske po kojoj je Mauricius poznat svuda u svetu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan: Mauricius
Nakon doručka slobodno vreme ili možete krenuti sa nama na fakultativni izlet u glavni grad Port Luis. Obilazimo gradsku luku, lokalnu pijacu i utvrđenje Fort Adeleid – kolonijalnu tvrđavu koja je napravljena sredinom 19. veka kako bi čuvala luku od napada neprijateljske vojske sa koje se Port Luis vidi kao na dlanu. Ostatak dana provodimo u nacionalnoj botaničkoj bašti. Ovaj prirodni kutak napravljen je u 18. veku i predstavlja najstariju botaničku baštu na južnoj Zemljinoj hemisferi. Bašta, koja se prostire na preko 37 hektara obiluje sa preko 70 različitih vrsta palmi, jezerom lokvanja, rezervatom kornjača i mnogim drugim biljnim i životinjskim vrstama. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6 – 9. dan: Mauricius
Slobodni dani za uživanje u bojama Mauriciusa i upijanje energije toplog Indijskog okeana. Odmor ćemo obogatiti povremenim izletima na okolne plaže ili trekingom do nestvarnih vidikovaca ovog ostrva. Takođe, možemo posetiti i sveto hinduističko jezero – Grand Bassin na čijim se obalama nalaze kipovi bogova Šive, Hanumana i Ganeša. Ovo jezero vulkanskog porekla predstavlja mesto hodočašća hinduističke zajednice, a u njemu se nalazi čak i voda svete reke Gang koja je doneta iz Indije. Isprobavamo lokalnu kuhinju i noćni život, odmaramo se na plaži i učimo da surfujemo. 3 noćenja.

9. dan: Mauricius – Beograd
Odjavljivanje iz smeštaja i slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo za kupovinu suvenira i finalni shopping i sabiranje utisaka na nekoj od plaža. U dogovoreno vreme, krećemo put aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.

10. dan: Beograd
Dolazak u Beograd. Sa osmehom na licu planiramo sledeće putovanje.

CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA

(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi)

1599€ 1549€

(za prijave do 01.09. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1499€)

(za uplate u celosti do 01.09. cena je 1399€)

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA

Promo cene važe za uplate od 03.08. do 01.09.2017.


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,broj putnika je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata:

– Avio prevoz (Beograd-Mauricius-Beograd) sa svim taksama
– Sve transfere po programu
– 7 noćenja u hotelu 3* na Mauriciusu (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom) na bazi polupansiona(doručak i večera)
– Organizacija i vodjenje puta
– Stručni vodič za vreme boravka

Aranžman ne obuhvata:

– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Hranu– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga ( cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)

NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.
Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Preporučujemo da se prijavite što pre za putovanje, kako bi osigurali svoje mesto po najpovoljnijoj ceni i zbog specifičnih uslova organizacije putovanja na destinaciji. Broj mesta je ograničen. Molimo Vas da nam prilikom prijave dostavite i sken pasoša, zbog izdavanja avio karte i izrade ugovora.

NAČIN PLAĆANJA DALEKIH PUTOVANJA:

-Pri prijavi se plaća avans od 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Preostali deo aranžmana u iznosu od 250€ plaća se inopartneru na samoj destinaciji.
-Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
-Plaćanje može biti u gotovini, platnim karticama, čekovima građana ili preko računa.

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

Uplatu možete izvršiti:
1. GOTOVINOM
2. ČEKOVIMA: 250 eur prilikom rezervacije(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate), a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja.
3. PLATNIM KARTICAMA: (Visa, Dina, Master, Maestro) – u poslovnici agencije.
5. UPLATOM NA BANKOVNI RAČUN AGENCIJE.

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.