Maroko
Maroko-01Maroko-02Maroko-03Maroko-04

Maroko – 12 dana

od 650

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

Maroko – na sudaru Evrope i Afrike! Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Zemlja na sudaru kultura dva kontinenta, jedinstvene tradicije, Berberskih plemena, neverovatne istorije i vrhunca moći kada je vladala Iberijskim poluostrvom. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične gradove, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonijalizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas jedna od najvećih tajni turizma. Očekuje nas kraljevska prestonica Marakeš, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živeli Aristote Onazis, Iv Sen Loran, Tenesi Vilijams, Orson Vels i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svetske zvezde, glamur Holivuda i francuski crème de la crème. Staro gradsko jezgro – Medina, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz 1001 noći, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na okeanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan shopping u Esauiri, najboljem mestu za kajt surfere u čitavoj Africi. Na kraju odlazimo u Agadir, po još sunca, prelepih plaža i dobre klope.

Maroko

12 dana / Sigurni polasci!

10.03 – 20.03.2018.

24.03 – 03.04.2018.

05.04 – 15.04.2018.

Plan i program puta:

1.dan: Beograd – Milano
Sastanak grupe na dogovorenom mestu. Transfer do obližnjih aerodroma (Temišvar ili Budimpešta). Let do Milana.

2.dan: Milano – Marakeš
Po dolasku u Milano, ukoliko nam satnice aviona budu dozvoljavale, imaćemo slobodno par sati za individualne aktivnosti do check in-a na avion. Let za Marakeš. Po sletanju u Marakeš, transfer do riada/hotela. Slobodno vreme za odmor i pripreme za prvi dodir sa gradom. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa-El -Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost organizovanja zajedničke večere u nekom od brojnih lokalnih štandova sa hranom (po kojima je trg poznat) – svi ukusi Maroka na jednom mestu… Noćenje.

3.dan: Marakeš
Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti starog grada – medine: džamija Kutubija, iz XII veka, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije građene u Maroku; Saadinske grobnice sakrivene iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru urađenom u otmenom kararskom mermeru; Baadi palata – građena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočaraće vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; palata Bahia – najlepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kome neretko rođendane slave zvezde iz sveta šuobiza, poput Šon Kombsa aka Paf Dedija; Medresa Ben Jusef, nekada najpoznatija verska škola u Marakešu, koja datira iz XII veka… sve vreme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekistil, začine, zanatlijske radnje… pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima odlazimo u skriveni raj u novom delu grada (Gueliz)– Majorel bašte, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Iv Sen Loran. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Marakeš (izlet Visoki Atlas i Sahara / 1. dan)
Slobodan dan. Vreme za šoping, gubljenje po sukovima, bazarima, nabavljanje začina, uživanje u hamamu, istraživanje Gueliza i medine. Mogućnost fakultativnog odlaska na dvodnevni fakultativni izlet – jahanje kamila u Sahari i obilazak Visokog Atlasa – prolaz kroz magični Visoki Atlas i najvišu putnu tačku u Maroku – Tizi n’Tička. Jahanje kamila do berberskog pustinjskog kampa, noćenje u šatorima… za sve one koji ostaju u Marakešu, možemo predložiti odlazak u luksuzni resort Nikki Beach, koji se nalazi u otmenom kvartu Palmerija. Noćenje.

5.dan: Marakeš (izlet Visoki Atlas i Sahara / 2. dan)
Neverovatna priroda, mesto spajanja pustinje i afričkih Alpa, u svakome će probuditi avanturistički duh. Posetićemo neke od starih gradova (ksarovi) i proći kroz mnogobrojna berberska sela. Vozimo se i kroz najdužu rečnu dolinu Maroka, koju pravi reka Draa – u mestu Agdez ćemo probati najbolje urme na svetu, koje dolaze baš iz ovog kraja. Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd… živopisni krajolici smenjivaće se munjevitom brzinom pred našim očima. Povratak u Marakeš u večernjim satima. Noćenje.

6.dan: Marakeš – Esauira
Nakon doručka, pakovanje i polazak za Esauiru. „Biser Maroka“ , beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u riad/hotel. Odlazimo na plažu i uživamo, a u popodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera! Slobodno vreme za obilazak medine, galerija i umetničkih radnji, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

7.dan: Esauira
Slobodan dan za uživanje na plaži, prvi čas kajt surfinga, fantastičan ručak u nekom od mnogobrojnh ribljih restorana, pravi low budget šoping i sve ostalo u čemu su između ostalih uživali: Vinston Čerčil, Džimi Hendriks i mnogi drugi, u gradu čuvenom po Gnaua festivalu svetske muzike “Marokanskom Wudstoku”. Moguć je odlazak u neku od lokalnih kooperativa za preradu argana, koji prirodno raste samo u Maroku – razgledanja procesa pravljanja kozmetičkog i jestivog ulja, kupovina najkvalitetnijih organskih proizvoda od argana… potom odlazimo u Sidi Kauki, kuliramo na plaži, surfujemo (opciono), uživamo u Atlantiku. Poseta i selu Diabat, u kome je navodno 60ih godina boravio Džimi Hendriks, očaran magijom Esauire. Noćenje.

8.dan: Esauira – Agadir
Vreme je za napuštanje Esauire i novu avanturu – Agadir. Za manje od 3h udobne vožnje stižemo u velelepnu luku i najveći rizort na marokanskoj obali Atlantika. Ovaj grad, nastao pod uticajem portugalaca, srušen je u zemljotresu, nakon koga je postao najsavremenije sagrađen marokanski grad koji danas turisti posećuju tokom cele godine. Sa jednom od najlepših promenada u Maroku i plažama dugim 10km, idealan je za nastavak vašeg odmora. Posebna pogodnost su temperature koje u ovo doba godine preko dana retko budu ispod 20C. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan: Agadir
Slobodan dan ili fakultativna poseta nekoj od najlepših plaža u okolini Agadira – Tagzahut, i istoimenom ribarskom selu koji poseduje neverovatan šarm i fantastičnu ponudu morskih specijaliteta. Seoce je poznato i po velikom broju surfera koji ga posećuju od 70ih godina prošlog veka. Zalazak Sunca je poseban doživljaj na plaži u Tagazutu (zavisi od vremenskih uslova). Povratak u večernjim časovima. Noćenje.

10.dan: Agadir – Marakeš
Polazak u ranim jutarnjim časovima za Marakeš. Nakon 3h vožnje autoputem stižemo na dobro poznato odredište. Smeštanje u hotel i slobodno vreme: predlažemo da slobodni dan u Marakešu iskoristite za posetu hamamima, nekom od kafe-restorana poput čuvenog Cafe Des Espices ili Cafe Clock, u kome možete probati kamilje burgere… sukovi, Jaama-el-Fnaa, suveniri, klopa… još jedna šetnja po ovom nestvarnom gradu… Noćenje.

11.dan: Marakeš – Milano
U zavisnosti od poletanja aviona za Milano transfer do aerodroma. Let za Milano. Po dolasku u Milano možemo organizovati kratak obilazak grada, ukoliko nam to satnice leta za Temišvar ili Budimpeštu budu omogućavale. Let za Temišvar ili Budimpeštu. Po sletanju transfer do Beograda (moguća noćna vožnja).

12.dan: Beograd
Dolazak na mesto polaska u jutarnjim satima. Kraj programa.

CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

850€


07.10 – 17.10.2017. – 799€

(za prijave do 23.09. i uplate avansa od min. 300€ cena je 749€)

(za uplate u celosti do 23.09 cena je 699€)


10.03 – 20.03.2018. – 750€

(za prijave do 17.11. i uplate avansa od min. 300€ cena je 699€)

(za uplate u celosti do 17.11. cena je 650€)


24.03 – 03.04.2018. – 750€

(za prijave do 17.11. i uplate avansa od min. 300€ cena je 699€)

(za uplate u celosti do 17.11. cena je 650€)


05.04 – 15.04.2018. – 750€

(za prijave do 17.11. i uplate avansa od min. 300€ cena je 699€)

(za uplate u celosti do 17.11. cena je 650€)

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

 

Aranžman obuhvata:

-Avio prevoz sa taksama (Temišvar / Budimpešta – Milan – Temišvar / Budimpešta)
-Avio prevoz sa taksama na relaciji Milano-Marakeš-Milano
-Ručni prtljag u avionu (do 10 kg)
-Transfer minibusom/busom iz Beograda – od/do obližnjeg aerodroma
-Sve transfere po programu.
-Sve smeštaje po programu: 5 noćenja u Marakešu, 2 noćenja u Esauiri i 2 noćenja u Agadiru
-Organizaciju i vođenje puta
-Stručnog vodiča tokom trajanja putovanja
-Marokansku vizu

Aranžman ne obuhvata:

-Individualne troškove
-Fakultativne izlete
-Doručak-ručak-večera
-Doplatu za prtljag (torba za check in – 90€ na svim relacijama)

Preporučujemo da se prijavite što pre za putovanje, kako bi osigurali svoje mesto po najpovoljnijoj ceni i zbog specifičnih uslova organizacije putovanja na destinaciji. Broj mesta je ograničen. Molimo Vas da nam prilikom prijave dostavite i sken pasoša, zbog izdavanja avio karte i izrade ugovora.

NAČIN PLAĆANJA DALEKIH PUTOVANJA:

-Pri prijavi se plaća avans od 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
-Preostali deo aranžmana u iznosu od 250€ plaća se inopartneru na samoj destinaciji.
-Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
-Plaćanje može biti u gotovini, platnim karticama, čekovima građana ili preko računa.

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

Uplatu možete izvršiti:
1. GOTOVINOM
2. ČEKOVIMA: 250 eur prilikom rezervacije(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate), a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja.
3. PLATNIM KARTICAMA: (Visa, Dina, Master, Maestro) – u poslovnici agencije.
5. UPLATOM NA BANKOVNI RAČUN AGENCIJE.

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.