Korzika

Korzika

od 469

Verovatno najslavnija ličnost koja je sa ovog magičnog ostrva jeste Napoleon Bonaparta koji je rođen na Korzici, tačnije u gradu Ajačio. Ovo predivno francusko ostrvo nalazi se na oko 200 kilometara od francuske rivijere i skoro pa u samom centru mediteranskog mora. Korzika sa njenim neverovatnim pejzažima, arhitekturom, nasleđem, rezervatima, prelepim plažama i načinom života svojih stanovnika svakom posetiocu pruža opuštajući osećaj. Kao da ste napravili korak unazad i kao da je vreme stalo ili se na ovom ostrvu sve kreće usporenim tempom.

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

Verovatno najslavnija ličnost koja je sa ovog magičnog ostrva jeste Napoleon Bonaparta koji je rođen na Korzici, tačnije u gradu Ajačio. Ovo predivno francusko ostrvo nalazi se na oko 200 kilometara od francuske rivijere i skoro pa u samom centru mediteranskog mora. Korzika sa njenim neverovatnim pejzažima, arhitekturom, nasleđem, rezervatima, prelepim plažama i načinom života svojih stanovnika svakom posetiocu pruža opuštajući osećaj. Kao da ste napravili korak unazad i kao da je vreme stalo ili se na ovom ostrvu sve kreće usporenim tempom. Ostrvo ima preko 1.000 km obale na kojoj su smeštena izvrsna odmarališta a ono što ga čini magičnim je skoro netaknuta priroda i predstavlja savršeno mesto za izlete, vožnje brodićima do prelepih morskih uvala, planinske i pešačke ture, nautičke aktivnosti ili jednostavno uživanje u hotelima na samim plažama i u francuskoj hrani i dobrim vinima. Pre nego što je postala deo francuske, grad država Đenova je dominirala Korzikom vekovima. Jedan od primera je grad Đirolate gde možete posetiti đenovljansku tvrđavu sa koje se pruža savršen pogled na tirkizno more i zaliv. U severnom delu ostrva se nalazi grad umetnosti i istorije, Bastia, a na jugu ostrva se nalazi mesto Bonafaćo koje ima neke od najlepših plaža na ostvu. Okružen fantastičnim planinskim vencima nalazi se istorijski grad Ajačio, gde ćete šetajući stazama starog grada videti nasleđe Napoleona kao i njegove prestižne muzeje. Uživajte na ovom predivnom ostrvu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (Četvrtak, 19.10.2017.)
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije organizatora 702 dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Ajaccio kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Ajaccio, panoramsko razgledanje grada sa vodičem, komercijalna luka, bulevar Napoleona, trgovi kardinala Feša i De Gola. Nakon toga pešačka tura obilaska starog jezgra grada: pešačka i šoping ulica kardinala Feša ( ujaka Napoleona Bonaparte) i istoimeni muzej koji posle Luvra ima najbogatiju kolekciju slika italijanskih majstora. Potom u srce starog grada u kome se nalazi rodna kuća Napoleona Bonaparte, danas pretvorena u muzej. Slobodno vreme u starom gradu u kome se nalazi mnoštvokafea i prijatnih malih restorana. U 14h transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme.

2.Dan ( Petak ,20.10.2017.)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni celodnevni izlet u Sarten i Bonifačo. Polazak u 09:00 h i vožnja od oko sat vremena do gradića u unutrašnjosti južnog dela ostrva. Poznat je po odličnim vinima, starim kućama-tvrđavama , lavirintima uskih ulica i prolaza kao i po neuobičajenoj procesiji koja se događa svake godine na veliki petak pred Uskrs-Katenaču. Kratka šetnja do glavnog trga i crkve Sen Mari i slobodno vreme od oko sat vremena .
Nastavak puta do Bonifača, najjužnijeg mesta ostrva Korzike. Bonifačo se nalazi na poluostrvu od belog krečnjaka, što čitavom mestu daje blještavilo koje se ne sreće na drugim mestima. Između poluostrva i kopna Korzike smeštena je sakrivena luka nekada gusarska baza i ratna luka Đenovljanske mornarice, danas moderna marina sa mnoštvom jahti i jedrilica. Pored luke je divno šetalište ( kej Kompareti) sa luksuznim prodavnicama ali i slatkim ugostiteljski radnjama ( prepokruka – sladoled u Bonifaču). Do gornjeg starog grada u zidinama vodi stepenište ili turistički vozić. Vožnja turističkim vozićem , kratka šetnja po utvrđenom gornjem gradu i slobodno vreme za ručak i uživanje.
Povratak u hotel oko 17:00 h . Slobodno vreme.

3.Dan ( Subota,21.10.2017.)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u Korte I Bastiju.
Polazak u 09:00 I vožnja do Kortea ( 1h45min), “srca Korzike”. Korte je bio prestonica nezavisne Korzike u kratkom period samostalnosti ovog ostrva I pečat gradu je ostavio otac nacije Paskal Paoli, najpoštovaniji od svih stanovnika Korzike. Ovde se nalazi I muzej Korzike u nekadašnjoj Đenovljanskoj citadel.sa preko tri hiljade artefakta koji vam dočaravaju život Korzikanaca kroz istoriju I njihove osobenosti.
Kratka šetnja glavnom ulicom od trga Paoli do trga Hercoga od Padove. Slobodno vreme uz mogućnost produžetla šetnje sa onima koji žele da se popnu do citadele i muzeja Korzike. Oko 12:00h nastavak vožnje u Bastiju, staru prestonicu Korzike i drugi po veličini grad na ostrvu. Najživopisnija je stara luka koja odiše italijanskim šarmom sa kućama koje se spuštaju do mora. Kratka šetnja do trga Svetog Nikole kroz ulice starog jezgra koje nosi naziv tera vekia. Zatim crkva Sv Jovana krstitelja u najstarijem delu Bastije sve do stare luke i slobodno vreme. Povratak u hotel oko 19:00h.

4.Dan ( Nedelja, 22.10.2017.)
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Ajaču do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

USLUGA

19.10.2017.-22.10.2017. 4 DANA / 3 NOĆENJA

HOTEL FESCH 3*

1/2

BB

469

469

619

TREĆA OSOBA

1/1

HOTEL ALBION 3*

1/2

BB

469

469

619

TREĆA OSOBA

1/1

HOTEL NAPOLEON 3*

1/2

BB

559

529

689

 

1/1

HOTEL BEST WESTERN AMIRAUTE 4*

1/2

BB

579

515

839

TREĆA OSOBA

1/1

HOTEL PALAZZU DOMU 4*

1/2 ECONOMY

BB

850

1035

 1/1 ECONOMY

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE

Cena aranžmana uključuje:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Ajaccio-Beograd sa avio kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
-Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
-Transfere prema programu
-Panoramsko razgledanje grada
-Usluge vodiča na srpskom jeziku
-Troškove organizacije i vođenja putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

-Aerodromske takse 60,50 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Ajaccio 44 eur) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
-Fakultativne izlete
-ulaznice u objekte
-Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji.
-Individualne troškove putnika

OPIS HOTELA:

Hotel Palazzu u domu 4* 17 rue Bonaparte, Ajaccio www.palazzu-domu.com
Lokacija: smešten u srcu istorijske četvrti grada Ajačio, bio je nekadašnji dom famozne Ajačio porodice i političara D. Pozzo di Borgo. Svedok je velikih događaja iz istorije Korzike uključujući i meteorski uspon Napoleona , koji je rođen samo par koraka odatle. Pretvoren u hotel, sačuvao je veličanstveni izgled prošlih vremena.
Sadržaj: u svom sastavu hotel ima recepciju, restoran, čuvanje dece na upit. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.
Sobe: hotel poseduje 45 prostarnih i lepo dekorisanih soba koje se dele na: ekonomsku, comfort ,superior i junior suite. Sve sobe sadrže kupatilo, Wi Fi , LCD TV. Usluga: noćenje sa doručkom.
The Best Western Plus Amiraute 4* , 20 Boulevard Georges Pompidou, Ajaccio, www.bestwestern.fr Lokacija: hotel se nalazi 3km od centra grada, luke i Kongresnog centra. Sa prelepim pogledom ka moru , ovaj hotel sa 3* će Vam pružiti kompletan ugođaj.
Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, terasu za sunčanje, spoljašnji bazen koji se greje (od marta do novembra), Spa deo, lift, privatnu garažu i parking, Wi Fi internet, salu za sastanke, restoran, koktel bar, ostavu za prtljag, hemijsko čišćenje.
Sobe: hotel ima 75 soba – 3 za osobe sa posebnim potrebama. U svim sobama pušenje je zabranjeno. Svaka soba ima kupatilo, SAT TV, sat sa alarmom , aparat za čaj/kafu, fen za kosu, Wi Fi , telefon, sef, klima uredjaj. Usluga: noćenje sa doručkom.
Fesch Hotel 3*, rue Cardinal Fesch, Ajaccio,www.hotel-fesch.com Lokacija: smešten u starom gradu Ajačija, u srcu istorijskog centra, hotel Fesch 3* će Vam pružiti toplu dobrodošlicu i opuštenu atmosferu.
Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, Wi Fi , salu za doručak, javni parking u blizini. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.
Sobe: hotel ima 80 soba – 3 za osobe sa posebnim potrebama. Svaka soba ima kupatilo, LED SAT TV, telefon, WiFi, klima uređaj, sef, mini bar.
Usluga: noćenje sa doručkom.
Hotel Albion 3*, 15 Cours Général Leclerc, Ajaccio , www.albion-hotel.com
Lokacija: hotel se nalazi u mirnom rezidencijalnom delu grada Ajačio. Stari grad je udaljen 1,5 km od hotela., plaže kao i mnoga kulturno istorijska zdanja.
Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, bar sa baštom, Wi Fi internet, lift, sef. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.
Sobe: hotel ima 7 spratova i 56 soba. Svaka soba ima kupatilo, fen za kosu, TV, telefon, klima uređaj i Wi Fi. Usluga: noćenje sa doručkom.
Hotel Napoleon 3* , 4 Rue Lorenzo Véro, Ajaccioo, www.hotel-napoleon-ajaccio.fr
Lokacija: ovaj moderan i komforan hotel se nalazi u srcu grada Ajačio, u mirnoj uličici, na oko 100 metara od glavne ulice, Cours Napoleon. Interesantno je to da je logo ovog hotela Napoleonov potpis iz ’’Ugovora o miru’’ između Francuske i Rusije.
Sadržaj: hotel u svom sastavu ima recepciju, malu ostavu za prtljag, lift, zatvoren parking, Wi Fi internet, salu za doručak, room service, bar. Hotel dozvoljava boravak kućnim ljubimcima.
Sobe: hotel ima 62 sobe raspoređene na 7 spratova. Svaka soba sadrži kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, Wi Fi internet.
Usluga: noćenje sa doručkom.

NAPOMENE:

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23 kg.
-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

-Cene su izražene u Eur-ima ili dinarima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u Eur-ima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.
-UPLATA DO POLASKA – Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska, ukoliko cenovnikom nije drugačije definisano.
-PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina .
-UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – Uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 10./20./30. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
-PREKO RAČUNA – Uplata na račun Miss Liberty Travel
Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude (rani buking, first i last minute, specijalne ponude).

NAPOMENA:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.
Agencija organizator ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

VAŽNE INFORMACIJE:

Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.
MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE
Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 100 putnika.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).
Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.
Organizator putovanbja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE ORGANIZATORA PUTOVANJA USAGLASENI SA YUTA STANDARDOM KOJI SU SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA

CENOVNIK BR.1 OD 13.07.2017.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta:

NAZIV IZLETA

Cena po osobi PRIJAVA I PLAĆANJE U AGENCIJI

Cena po osobi PRIJAVA I PLAĆANJE NA DESTINACIJI

Sarten i Bonifačo

39 eur

40 eur

Korte i Bastija

49 eur

50 eur

PAKET DVA IZLETA

78 eur

90 eur

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.