Uskrs u Krakovu
Krakov_1Uskrs u Krakovu _2KrakovUskrs u Krakovu _4

Krakov

od 89

Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge.

Podelite ovu stranicu na socijalnim mrežama

Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge. U blizini grada se nalazi i međunarodni aerodrom. Krakov je jedan od najvažnijih kulturnih centara Poljske, mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije.

Program putovanja

1. dan Beograd – Krakov
Polazak iz Beograda u 19:00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.
2. dan Krakov
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan Krakov – Aušvic / Birkenau
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan Krakov – Rudnik soli Vielička
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.
5. dan Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

JESEN: 12.10 – 16.10.2017.

u centru 3*

 109 €

/

van centra  3*

 89 €

 79 €

JESEN: 09.11 – 13.11.2017.

u centru 3*

 95 €

85 €

van centra 3*

 85 €

 75 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €;
KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

Doplate i popusti:

-deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
-treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,
-doplata za 1/1 sobu – 50 €,
-putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 €.

Aranžman obuhvata:

-prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
-dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,
-smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
-razgledanja i obilaske prema programu,
-usluge pratioca grupe,
-agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata:

-fakultativne programe (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog obavezne ranije rezervacije za grupe)
-individualne troškove,
-međunarodno zdravstveno osiguranje.

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL U CENTRU:
Hotel Wyspianski 3* - se nalazi u samom centru Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na www.hotel-wyspianski.pl
Hotel Chopin 3* - nalazi na oko 1700m od starog grada. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV, sef, WI-Fi..Vise informacija o hotelu na: http://www.vi-hotels.com/en/chopin-cracow/
HOTEL VAN CENTRA:
Hotel Junior2 3* - nalazi na oko 9km od centra. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, TV, Wi-Fi. Vise informacija o hotelu na http://www.hoteljunior2.pl

Mogući načini plaćanja :

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.01.2018.godine ( za polaske u oktobru); do 20.04.2018.godine za polaske u novembru i decembru uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa,);

Kalkulacija je rađena za najmanje 65 putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Napomena:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Potvrda o garanciji putovanja:

Organizator putovanja poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0047 / 2016 od 25.01.2016. godine, polisa broj 300050459 od 25.01.2016. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br. 14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Cene fakultativnih izleta:

-Aušvic – 25 €,
-Rudnik soli Vielička – 25 €.
-Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika.

Za sve informacije kontaktirajte nas preko ove forme za kontakt.